Oprátka v garáži Bubby Wallace nebyl trestný čin. Provaz zde visel již delší dobu, zjistila FBI

Z rasistické výhrůžky se stala vtipná událost. Údajná oprátka v garáži černošského závodníka bylo pouze lano sloužící k otevírání garážových vrat. 

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ukončil vyšetřování případu oprátky, kterou neznámý pachatel pověsil do garáže stáje černošského závodníka NASCAR Bubby Wallace. FBI potvrdilo, že nebyl spáchán federální zločin. 

Během vyšetřování vyšlo najevo, že "oprátka" visela v garáži od 14. října 2019. Kromě úředníků NASCAR nemohl nikdo jiný tušit, jaká garáž bude Wallaceovu týmu přidělena.  

Z prohlášení organizace vyplývá, že údajná oprátka bylo pouze lano sloužící k otevírání garážových vrat. Nešťastně uvázané lano nakonec vedlo k nešťastnému pochopení situace.

“FBI dokončilo vyšetřování a došlo k závěru, že vůči Wallaceovi nebyl spáchán zločin z nenávisti. Fotografické důkazy odhalily, že lano viselo v garáži od loňského podzimu. Očividně tam viselo dříve, než přijel tým číslo 43. Vážíme si rychlého jednání FBI a jsme rádi, že Bubba nebyl terčem rasistického útoku. Zůstáváme vytrvalí ve snaze poskytnout příjemné prostřední všem, kteří milují závodění.” 

Stáj Wood Brothers Racing, která garáž používala na podzim 2019, vydala své oficiální prohlášení:

“Jsme rádi, že během závodu nebyla projevena rasová nesnášenlivost. Stejně jako zbytek NASCAR jsme byli šokováni informací o pověšené oprátce. Jeden z našich zaměstnanců nás upozornil, že viděl garážové lano z minulého podzimu. Okamžitě jsme kontaktovali NASCAR a pomohli s vyšetřováním. Organizace Wood Brothers je hrdá na Bubbu Wallace a podporuje ho v jeho boji s rasismem a sociální nespravedlností.”

Zdroje:
CBS Sports