Paralympijská medailistka tragicky zahynula při sólové plavbě na Hawaii

Paralympijská medailistka tragicky zahynula při sólové plavbě na Hawaii Angela Madsen | zdroj: presstelegram.com

Americká paralympijská hvězda hájící práva LGBT komunity nezvládla tisíci kilometrovou cestu přes Tichý oceán a během plavby bohužel zemřela. 

Paralympijská medailistka Angela Madsen tragicky zahynula při samostatné plavbě z Kalifornie na slunnou Hawaii. Smrt šedesátileté sportovkyně potvrdila její manželka na sociálních sítích. 

Deb Madsen napsala:

“S extrémním zármutkem musím oznámit, že Angela nedokončí svou cestu na Hawaii.” 

Podle tiskové zprávy odeslala Angela své ženě v sobotu textovou zprávu, že se chystá na pravidelnou lodní údržbu. Manželka Deb se začala obávat v době, kdy Angela přestala reagovat na příchozí zprávy. Pobřežní stráž později informovala o nálezu těla slavné veslařky.  

“Pozorovací letadlo zahlédlo Angelu ve vodě připoutanou ke svému plavidlu a očividně po smrti,” dodala vdova po zesnulé sportovkyni. 

Dokumentaristka Soraya Simi pracující na dokumentu o životě paralympijské vítězky napsala:

“Je to nejtěžší okamžik v mém životě. Je mi to moc líto a jsem smutná, že to musím psát. Angela rozveselila spoustu lidí, kteří chtěli, aby uspěla.” 

“Od prvního dne si byla vědoma, jaká rizika cesta přináší. Byla ochotna zemřít na moři tam, kde to měla v životě nejraději.” 

Několikanásobná světová šampionka ve veslování zahájila riskantní cestu začátkem dubna a doufala, že na Hawaii dorazí koncem července. Mimo sportovní svět pomáhala zdravotně postiženým sportovcům. 

“Chtěla jsem vytvořit příležitost pro hendikepované lidi, aby mohli veslovat. Je to jedna z nejobsáhlejší aktivit, které mohou lidé dělat. Trénujeme celoročně třikrát v týdnu a pro zdravotně postižené je trénink zcela zdarma,” popsala Angela svou snahu zlepšit život handicapovaným sportovcům.  

Poslední zprávu sdílela v sobotu 21. června na svém twitterovém účtu.