Tenista Grigor Dimitrov byl pozitivně testován na COVID-19. Novak Djokovič odmítá očkování

Tenista Grigor Dimitrov byl pozitivně testován na COVID-19. Novak Djokovič odmítá očkování Grigor Dimitrov | zdroj: Profimedia

Bulharský hráč je prvním vysoko postaveným tenistou, který se nakazil koronavirem. Novak Djokovič si s nákazou hlavu neláme a odmítá očkování.

Bulharský tenista Grigor Dimitrov je prvním tenistou z TOP 10, který byl pozitivně testován na COVID-19. Sám hráč tuto informaci potvrdil na sociálních sítích. 

Bývalý třetí hráč světového žebříčku údajně strávil větší část karantény ve Spojených státech a do Evropy odcestoval na turnaj Adria Tour. Během pobytu v Evropě byl v kontaktu s dalšími tenisovými hvězdami, včetně Novaka Djokoviče či Alexandera Zvereva.

Pro světový tenis je to velmi špatná zpráva. V zákulisí se spekulovalo o dřívějším startu tenisové sezony, ale pozitivní nález u takto vysoce postaveného tenisty je pro asociaci těžká rána. Poslední grand slam sezony U.S. Open je v plánu na září a bez přítomnosti fanoušků. Americká tenisová asociace jedná o navýšení příjmů z televizních práv a nakažení jednoho z nejlepších světových hráčů může turnaj ohrozit. 

Dimitrov měl přímý kontakt s Novakem Djokovičem, který nedávno prozradil, že nesouhlasí s možným očkováním proti koronaviru. 

“Osobně jsem proti očkování a nechci, aby mi někdo vakcínu nutil. A pokud se to stane povinným? Budu se muset rozhodnout. Mám na to své názory a nevím, zda se někdy v budoucnu změní,” prohlásil Djokovič

Sedmnáctinásobný vítěz grand slamu dodal, že situaci kolem viru bedlivě sleduje, ale tvrdí, že účastníci Adria Tour byli velmi opatrní. Na Twitteru se ale objevily příspěvky, kde hráči rozhodně sociální distanc nedodržují.

Zdroje:
clutchpoints.com