Michael Jordan se plácne přes kapsu. Na boj s rasismem věnuje přes 2 miliardy

Michael Jordan se plácne přes kapsu. Na boj s rasismem věnuje přes 2 miliardy Michael Jordan | zdroj: ABC News

Michael Jordan se rozhodl výrazně pomoci černošské komunitě. Na boj s chudobou a sociální nerovností věnuje 100 milionů dolarů.

Michael Jordan ukázal srdce na správném místě a učinil velký krok v boji s rasismem ve Spojených státech. Legendární basketbalista v pátek oznámil, že on a jeho sportovní značka Jordan Brand věnují v následujících deseti letech 100 milionů dolarů (přes 2 miliardy korun) nadacím, které bojují za práva a sociální spravedlnost černošského obyvatelstva. 

Jordanova společnost vydala oficiální prohlášení:

“Představujeme hrdou rodinu, která překonala překážky, bojovala s diskriminací v komunitách po celém světě a každý den pracuje na odstranění rasismu a sociální nespravedlnosti. Je rok 2020 a do naší rodiny přijmeme každého, kdo usiluje o náš způsob života. I přesto, jak se věci změnily, to nejhorší zůstává.”

“Dokud nebude odstraněn rasismus, který umožnil státním institucím zcela selhat, budeme i nadále odhodláni chránit a zlepšovat život černochů.” 

Craig Williams, prezident Jordan Brand, rovněž vydal prohlášení o odhodlání bojovat proti rasové nespravedlnosti. Williams uvedl, že program Jordan's Wings poskytne čtyřletá univerzitní stipendia černošským studentům. 

“Musíme spojit síly vlády s komunitou a občanskými vůdci, abychom společně vytvořili trvalý dopad. Čeká nás spousta práce, abychom dosáhli zlepšení života černošské populace. Přijímáme za to odpovědnost.” 

“Nepředstírejte, že to není americký problém. Neotáčejte se k rasismu zády. Nemyslete si, že nemůžete být součástí změny. Všichni budeme součásti změny.”

Dalších 40 milionů dolarů přidá americký sportovní gigant Nike. 

Michael Jordan prohlásil, že je zarmoucený smrtí George Floyda a znechucený rasismem v americké společnosti. 

"Stojím s těmi, kteří upozorňují na rasismus zakořeněný v naší společnosti. Už toho máme dost! Musíme ukázat soucit a empatii a nikdy se neotáčet zády k nesmyslné brutalitě. Musíme pokračovat v pokojných protestech a vyžadovat odpovědnost."

Zdroje:
CBS News