Donald Trump podpořil Breese. Ten si však za omluvou stojí a poslal prezidentovi jasný vzkaz

Donald Trump podpořil Breese. Ten si však za omluvou stojí a poslal prezidentovi jasný vzkaz Donald Trump, Drew Brees | zdroj: ABC News

Drew Brees si uvědomil svá nešťastná vyjádření a veřejně se omluvil. Do situace vstoupil i americký prezident, který tvrdí, že nikdo nesmí protestovat proti státní vlajce.

Donald Trump je velkým fanouškem Drew Breese a na sociální síti Twitter napsal, že by quarterback New Orleans Saints neměl měnit svůj postoj navzdory velké vlně nenávisti, která se snesla na hlavu jednoho z nejlepších hráčů v dějinách amerického fotbalu. 

Breese napsal, že je spojencem černošské komunity v boji za rasovou a sociální spravedlnost. Na svůj Instagram napsal:

“Pro pana prezidenta Trumpa. Díky mým rozhovorů s přáteli, spoluhráči i vůdci černošské komunity si uvědomuji, že to není otázka americké vlajky, nikdy nebyla. Už nemůžeme použít vlajku, abychom lidi odvrátili od problémů, kterým čelí černošská komunita. Udělali jsme to v roce 2017 a já to lidem svým komentářem připomněl. Musíme přestat mluvit o vlajce a přesunout se ke skutečným problémům, kterými jsou ekonomický útlak, policejní brutalita a systémová rasová nespravedlnost. Jsme v kritickém okamžiku naší historie. Když ne teď, tak kdy jindy?”

“My, jako bílí občané musíme naslouchat a poučit se z utrpení černošských komunit. Musíme problémy identifikovat a jejich řešení převést do praxe. Černošská komunita to za nás udělat nemůže.”

Breesovo prohlášení přišlo jen pár hodin poté, co prezident Trump sdílel na Twitteru příspěvky, ve kterých se Breese zastal a souhlasí s jeho názorem - při hymně stát.

Vítěz Super Bowlu za své dřívější prohlášení, že odmítá kleknout před americkou vlajku, sklidil velkou vlnu nevole a nenávisti. Rozhořčeni byli nejen protihráči, ale i fotbalisté Saints. Především safety Malcom Jenkins či wide receiver Michael Thomas. Nyní otočili a Breese podporují.

 Jenkins napsal na svůj instagramový profil:

"Drew, tvé komentáře ublížili mně a spoustě dalších lidí, ale vážím si, že nasloucháš ostatním názorům, protože je to velmi důležité." 

Brees v týdnu nešťastné prohlásil, že respektuje národní hymnu i státní vlajku a nikdy před ní nepoklekne. Za své vyjádření se později omluvil a mimo jiné napsal:

"Uznávám, že jsem součástí řešení a můžu být vůdcem komunity i celého hnutí."

Zdroje:
ESPN