Lamar Jackson: "Už nejsem nováček. Letos Superbowl vyhrajeme."

Lamar Jackson: "Už nejsem nováček. Letos Superbowl vyhrajeme." zdroj: baltimoreravens.com

Lamar se poučil z loňské hořké porážky a do playoff vstupuje v nejlepší formě.

První sezona v NFL neskončila pro talentovaného Lamara Jacksona dle očekávání. Baltimore Ravens v loňském playoff prohráli s LA Chargers 17:23 a zdaleka nedosáhli na předsezónní cíle. Ve sté sezoně NFL Lamar září a jeho Ravens jsou největším favoritem na zisku Superbowlu. 

“Nesnáším to!” řekl Lamar při vzpomínce na loňskou porážku s Chargers. “Už se nemůžu dočkat až v sobotu nastoupím. Myšlenky na loňskou porážku jsou pryč a už o tom nechci mluvit.” 

V utkání proti Chargers nedokázal Lamar vzdorovat silné obraně LA, dopustil se třech fumblů a jednoho interception.

“Ten zápas mě obrovsky motivoval a stále mě motivuje,” vzpomíná Jackson na nevydařenou premiéru v playoff. Loňský neúspěch si vzal k srdci a je odhodlaný dovést Baltimore až metám nejvyšším. 

Ravens v sobotu přivítají Tennessee Titans, kteří ve wild card překvapivě dobyli půdu New England Patriots. Titans se opírají o běhovou hru nejlepšího running backa letošní sezony Derricka Henryho. Oba týmy mají podobný herní styl, což potvrzují týmové statistiky. 

Ravens mají nejlepší běhový útok soutěže. Titans jsou na třetím místě s průměrem 139 běhových yardů na zápas a v utkání proti Patriots jich zaznamenali dokonce 201. 

Velký rozdíl bude v rozehranosti a formě quarterbacků. Jackson je jasným kandidátem na MVP, na druhé straně Ryan Tannehill začal sezonu jako náhradník a do hry se dostal až v průběhu sezony. Tannehill sice předvádí dobré výkony, úrovně Lamara však nedosahuje.

“Už nejsem nováček. Jsem připravený na vše, co může utkání přinést. Musím hrát dobře a uvidíme, kam se v playoff dostaneme. Chceme Superbowl.”

Začala nová éra quarterbacka, který svou běhovou hrou zastiňuje spoustu running backů soutěže. Jackson zažívá skvělou sezonu a touží po Superbowlu. Pokud si do playoff přinese formu ze základní části, Ravens budou jen těžko k poražení.

Zdroje:
NFL.com