Neunesl bratrovu smrt a dostal trest. Nyní Josh Gordon žádá o poslední šanci zahrát si v NFL

Neunesl bratrovu smrt a dostal trest. Nyní Josh Gordon žádá o poslední šanci zahrát si v NFL Josh Gordon | zdroj: New York Times

Úspěšný, ale problémový wide receiver Josh Gordon definitivně překonal psychické problémy a vyhlíží návrat do profesionálního fotbalu. 

Wide receiver Josh Gordon touží po návratu do profesionálního amerického fotbalu. Devětadvacetiletý útočný hráč oficiálně požádal vedení NFL o možnost vrátit se na fotbalové trávníky. Gordon dostal zákaz činnosti kvůli užívání zakázaných látek.

Gordon v loňské sezoně odehrál pět utkání v dresu Seattle Seahawks a poté přišel trest za porušení dopingových pravidel. Hráč doufá, že NFL trest pozastaví před začátkem tréninkových kempů, které začnou během července. 

Vítěz Super Bowlu několikrát přerušil fotbalovou kariéru, aby se zaměřil na své duševní zdraví a problémy s návykovými látkami. Od roku 2012 byl pětkrát suspendován za porušení stanovených pravidel. V loňském roce mu zemřel bratr a Gordon se opět uchýlil k užívání nepovolených látek, kterými léčil psychické problémy ze ztráty čelena rodiny. 

Gordonův agent k situaci řekl:

“Josh nezvládl smrt svého bratra. Od té doby si však uvědomil, jak je důležité dělat správné kroky a především pochopil, jak řešit své problémy. Nyní má kolem sebe ty správné lidi, kteří mu ukáží správnou cestu. Chápe, že dostal další šanci a využije ji na maximum.”

Rodák z Texasu vstoupil do NFL v roce 2012 v dresu Clevelandu Browns. Během své kariéry užíval zakázané látky a potýkal se s psychickými problémy. Zmeškal spoustu utkání, včetně dvou kompletních sezon 2015 a 2016. Oblékl i dres New England Patriots, se kterými zvedl nad hlavu Lombardiho trofej pro vítěze NFL. V loňské sezoně byl z týmu propuštěn kvůli vážnému zranění kolene. 

Na sociální sítě mezitím přidává příspěvky ze svého tréninku a případným zájemcům ukazuje, že zdaleka nepověsil kopačky na hřebík a hodlá do své sbírky přidat ještě mnoho zachycených přihrávek a touchdownů.

Zdroje:
Bleach Report