Ravens podepsali Dereka Wolfeho. Zranění Brockerse bylo příliš velkým rizikem

Michael Brockers není zdravotně úplně v pořádku, a tak Ravens rychle našli náhradu. Z Denveru přichází vítěz Super Bowlu Derek Wolfe. 

Baltimore Ravens posilují již tak velmi silnou defenzivu a dle informací CBS Sports se dohodli s defenzivním linemanem Denveru Broncos Derekem Wolfem. Třicetiletý rodák z Ohia podepsal ročník kontrakt, který mu vynese 6 milionů amerických dolarů.

Ravens měli dlouhodobý zájem o defenzivního tackla LA Chargers Michaela Brockerse, kterému nabízeli lukrativní smlouvu na 30 milionů dolarů. Kvůli zavedeným opatřením pro boj s pandemií koronaviru se uzavřela tréninková zařízení všech klubů NFL, a proto nemohli Ravens dostatečně prověřit Brockersův zdravotní stav. Loni si zranil kotník a dle zprávy nezávislého lékaře zranění nevyléčil, takže pro vedení Ravens byl velký risk nabídnou miliony hráči, jehož zdravotní stav není stoprocentní. Brockers tedy zůstává na Západním pobřeží Spojených státu a Ravens našli náhradu v podobě Dereka Wolfeho.

Na seznamu vítěze konference AFC byl i obránce Buccaneers Ndamukogh Suh, ale ten nedávno prodloužil smlouvu na Floridě. Wolfe je stotřicetikilový drobeček, který v profesionálním fotbale poprvé mění dres. Za Broncos odehrál 108 utkání a zaznamenal 299 úspěšných obranných zákroků, 33 sacků a jednou zachytil interception. V roce 2015 zvedl nad hlavu Lombardiho trofej, když pomohl Denveru porazit Carolinu Panthers 24:10 ve finále padesátého Super Bowlu.  

Wolfe studoval na univerzitě v Cincinnati a v roce 2011 vybojoval titul v Liberty Bowl league. Do NFL byl draftován následující rok ve druhém kole jako 36. v pořadí. Ravens mají jednu z nejkvalitnějších obranných řad v celé soutěži. Důkazem je mnohonásobná nominace obránců Baltimoru do utkání hvězd – Pro Bowlu.

Wolfe na sociálních sítích poděkoval Denveru za úžasných 8 let kariéry a nyní touží dojít na vrchol i v dresu krkavců z Baltimoru. 

Zdroje:
CBS Sports