Redskins definitivně zmizí z NFL. Dočkáme se Washingtonu Warriors?

Redskins definitivně zmizí z NFL. Dočkáme se Washingtonu Warriors? Washington Redskins | zdroj: Profimedia

Indiánský náčelník neodmyslitelně patřil ke klubu z hlavního města téměř padesát let. Nová doba si žádá nové činy a tým vybírá nový název. Favoritem je Washington Warriors.

Washington Redskins podlehli všeobecnému tlaku a změní tradiční dlouholetý název. Nová přezdívka zatím nebyla vybrána, ale dle dostupných informací vedení již brzy oznámí nový klubový název. 

Klub ustoupil tlaku veřejnosti a především investorů, kteří do týmu pumpují miliony dolarů. Mezi kritiky klubové přezdívky patří společnosti FedEx, Nike či Pepsi. Celkem se do kampaně zapojilo více než 80 investorů z celé světa. 

Americká společnost Sport Businness Daily v pondělí prohlásila, že nové jméno zatím nebylo oznámeno kvůli problémům s ochrannými známkami, které čekají na právní potvrzení. 

Indiánské logo zdobí klub od roku 1971 a bylo navrženo jedním z původních obyvatel amerického kontinentu. Klub si ponechá své tradiční barvy - vínovou a zlatou. Trenér Ron Rivera prohlásil, že klub chce do svého nového jména zahrnout armádu na počest bojovým jednotkám Spojených států.

Vedení organizace 3. července oznámilo, že provede důkladnou analýzu klubového názvu a zváží všechny možné varianty. Majitel klubu Dan Snyder několikrát potvrdil, že tým jedná s vedením NFL a vybere název, který uspokojí všechny zúčastněné strany.

Snyder dlouhé roky striktně odmítá změnit název. V roce 2013 dokonce prohlásil, že klub nikdy nezmění svou přezdívku. Snyder by údajně raději klub prodal, než se vzdal názvu Redskins. Po vraždě George Floyda a změně poměrů ve Spojených státech sílil tlak i na Redskins, kteří mu nakonec podlehli. Snyder vymyslel několik variant nového názvu a mezi favority je “Warriors”.

Zdroje:
ESPN