Manželka fotbalisty LA Galaxy Aleksandara Kataie urážela protestující v USA. Fanoušci volají po jeho propuštění

Manželka fotbalisty LA Galaxy Aleksandara Kataie urážela protestující v USA. Fanoušci volají po jeho propuštění zdroj: usatoday.com

Manželka křídelníka LA Galaxy sdílela nevhodné příspěvky a manžela čeká trest. Vedení klubu je hrubě znepokojeno a hodlá s hráčem celou situaci diskutovat. Fanoušci volají po okamžitém propuštění. 

Nejen profesionální fotbalisté, ale i jejich manželky jsou pod přísným dohledem a musí dbát na to, jaké příspěvky zveřejní na sociálních sítích. Manželka záložníka LA Galaxy Aleksandara Kataie sdílela na Instagramu nevhodné příspěvky ohledně nepokojů v USA. Vedení Galaxy se vyjádření hrubě nelíbilo a hráče si pozve tzv. na kobereček. 

La Galaxy označilo příspěvky za “rasistické a násilné”. Tea Katai údajně vyhrožovala protestujícím a použila velmi nevhodné, vulgární výrazy.

 Los Angeles Galaxy vydalo oficiální prohlášení:

"LA Galaxy důrazně odsoudilo příspěvky na sociální sítí a požádalo o jejich okamžité odstranění. Galaxy pevně stojí proti rasismu jakéhokoliv druhu, včetně násilí a odmítá jakékoliv snahy ponížit úsilí těch, kteří bojují proti rasové nerovnosti. LA podporuje protesty proti systémovému rasismu, sociální nerovnosti a násilí."

Devětadvacetiletý srbský rodák působil ve španělském Alavésu a po angažmá v Chicago Fire se přesunul na západní pobřeží Spojených států a jako volný hráč podepsal s LA Galaxy. Během 62 startů za Chicago vstřelil 12 golů a v Galaxy si od něj hodně slibují. 

Manželčino nešťastné vyjádření vyvolalo na sociálních sítích další velkou vlnu nevole. Fanoušci volají po okamžitém propuštění hráče z klubu. Kataie čeká sezení s klubovým vedením a mohlo by se stát, že v Galaxy skončí dřív, než stačí ukázat na hřišti své fotbalové dovednosti. 

Hráč se později omluvil, ale zda si zachrání kariéru ve Spojených státech, je zatím nejasné. 

Zdroje:
ESPN