Mike Tyson poklekl a vyjádřil podporu protestům proti rasové nesnášenlivosti

Mike Tyson poklekl a vyjádřil podporu protestům proti rasové nesnášenlivosti Mike Tyson | zdroj: Bleach Report

Mike Tyson se přidal ke stovkám dalších sportovců a ukázal své rozhořčení nad přetrvávajícím rasismem v americké společnosti. 

Boxerská legenda Mike Tyson v pondělí sdílel na Twitteru fotku, kde poklekl a přidal se na stranu bojovníků proti rasové nesnášenlivosti.

Fotka naznačuje jeho podporu celostátním protestům proti rasové nespravedlnosti a policejní brutalitě. Jako první poklekl při národní hymně hráč amerického fotbalu Colin Kaepernik. Jeho gesto napodobují sportovci i obyčejní lidé po celém světě. Přidali se i někteří američtí policisté. 

Mike Tyson, který v březnu oslaví 54. narozeniny, je boxerskou legendou. Stal se nejmladším šampionem v dějinách těžké váhy a kariéru zakončil s bilancí 50-6 včetně 44 knouckoutů. Nedávno oznámil návrat do ringu, tvrdě trénuje a patrně se představí v nějaké exhibici v příštím roce. Reportér Steve Marrocca ze serveru MMA Fighting oznámil, že Tyson dostal nabídku 20 milionů dolarů, aby zápasil bez rukavic v organizaci Bare Knuckle Championship.  

Prezident Donald Trump je dlouholetý Tysonův kamarád a zároveň velký odpůrce pokleknutí před státní vlajkou. Uvidíme, zda se na twitterovém účtu vyjádří i na adresu kontroverzního boxera, se kterým ho pojí dlouholeté přátelství. 
Zdroje:
tmz.com