Ředitel Crossfitu Glasmann nechtěl truchlit nad smrtí George Floyda. Nakonec rezignoval

Ředitel Crossfitu Glasmann nechtěl truchlit nad smrtí George Floyda. Nakonec rezignoval Greg Glassman | zdroj: Boxrox

Jeden ze zakladatelů populárního druhu cvičení Crossfitu se špatně vyjádřil na adresu George Floyda a raději rezignoval na svou dlouholetou funkci. 

Greg Glasmann, vlastník ochranné známky a zakladatel společnosti CrossFit Inc, odstoupil ze své funkce. CrossFit se zabývá silovým vytrvalostním tréninkem v kombinaci se vzpíráním a dalšími cvičeními. Glasmann ze své pozice odstoupil poté, co se nevhodně vyjádřil ohledně smrti George Floyda.

Glasmann v úterý řekl:

“Odstupuji z pozice generálního ředitele CrossFit Inc. a rozhodl jsem se odejít do důchodu.V sobotu jsem vytvořil trhlinu v Crossfit komunitě a úmyslně zranil mnoho členů. Nemohu si dovolit, aby mé chování poškodilo principy a cíle naší společnosti.” 

Jako generální ředitel společnosti svým zaměstnancům údajně řekl, že nebude truchlit nad smrtí George Floyda. Z prohlášení je dokonce pořízen zvukový záznam. Legenda světového fitness a crossfitu tento komentář učinil během konferenčního rozhovoru se zaměstnanci a přidruženými společnostmi. 

Glasmann na otázku ohledně smrti George Floyda řekl:

“Můžete mi vysvětlit, proč bych za něj měl truchlit? Nemám k tomu žádný důvod. Nejsem smutný ani já, ani moji zaměstnanci.”

Reakce netrvala dlouho a například oděvní gigant Reebok či několik velkých fitness center okamžitě přerušilo se společností CrossFit Inc všechny vazby. 

Do Floyda se Glasmann opřel i na sociálních sítích, kde schytal velkou vlnu kritiky. 

Zdroje:
TMZ