Kontroverzní baseballový sudí zpochybňuje pandemii. "Nevěřím, že všechna úmrtí způsobil koronavirus."

Kontroverzní baseballový sudí zpochybňuje pandemii. "Nevěřím, že všechna úmrtí způsobil koronavirus." Joe West, rozhodčí MLB | zdroj: sports.yahoo.com

Rozhodčí Joe West tvrdí, že koronavirus není smrtící a nákazy se rozhodně nebojí.

Známý sudí z MLB tvrdí, že počty úmrtí ve Spojených státech nejsou způsobeny pandemií nemoci COVID-19. Za své vyjádření sklidil tvrdou kritiku. 

Sedmašedesátiletý rodák z Jižní Karolíny patří mezi rizikové skupiny, ale dle svých slov si s nákazou hlavu neláme. V rozhovoru pro americký sportovní magazín poněkud nezodpovědně tvrdí, že téměř 130 tisíc úmrtí ve skutečnosti nesouvisí s koronavirem. 

“Poslyšte, většina z těchto lidí, o kterých tvrdí, že umírají, nebyla na začátku zdravá. V zimě jsem shodil 10 kilo, chodím hrát golf a cítím se skvěle. V hloubi srdce nevěřím, že všechna úmrtí způsobil koronavirus. Myslím si, že pouze zhoršil nemocným zdravotní stav. Budu chodit do práce a pracovat tak dlouho, dokud mě někdo neodvolá.” 

“Když se nakazím, tak se nakazím. No bože,” zakončil kontroverzní rozhodčí

Westův postoj je velmi zajímavý a v podstatě ignoruje všechny statistiky, které uvádí, že 130 tisíc lidí zemřelo v důsledku nákazy koronavirem. 

Vedení MLB uvedlo, že více než 1 % hráčů, trenérů či zaměstnanců bylo pozitivně testováno a případ nákazy hlásil téměř každý tým v lize. Začátek soutěže je plánován na 23. července, ale vzhledem ke zhoršující se situaci může dojít k přesunu na srpen či září. 

Za své tvrzení schytal kritikou na sociálních sítích.
Zdroje:
sportingnews.com