Nadhazovač Giants odmítl pokleknout pro hnutí Black Lives Matters. "Jsem křesťan," říká San Coonrod

Nadhazovač Giants odmítl pokleknout pro hnutí Black Lives Matters. "Jsem křesťan," říká San Coonrod San Coonrod | zdroj: Profimedia

Sam Coonrod jde proti proudu a odmítá pokleknout při americké státní hymně. Praktikující křesťan nesouhlasí s postoji hnutí Black Lives Matters.

Všichni hráči i členové realizačních týmů MLB poklekli před začátkem baseballových utkání, aby upozornili na rasismus a nerovnost v americké společnosti. Poklekli všichni, kromě nadhazovače San Francisca Giants Sama Coonroda. 

Sedmadvacetiletý nadhazovač uvedl, že mu jeho víra a především postoj k hnutí Black Lives Matters nedovolí pokleknout před začátkem utkání. 

“Jsem křesťan a věřím, že pokleknout mohu pouze před bohem,” uvedl Coonrod.

Před utkáním, ve kterém Giants porazili Los Angeles Dodgers 5:3, drželi hráči černou stuhu a poklekli, aby ukázali sounáležitost s hnutím BLM. Poklekli všichni přítomní, kromě Coonroda. Nadhazovač po zápase vysvětlil novinářům, že nepoklekl kvůli svému vyznání a zároveň dodal, že nevěří v některé myšlenky hnutí BLM.

“Nemohu souhlasit s určitými postoji BLM, především s tím, jak se přiklánějí k Marxismu. S tím prostě nemohu souhlasit.” 

Manažer Giants Gabe Kepler, který poklekl nejen při začátku utkání, ale i během národní hymny, řekl, že Coonrodovo rozhodnutí zcela respektuje. 

“Jasně jsme si řekli, že necháme každého, aby se svobodně vyjádřil. Každý má na výběr, zda poklekne, nebo zůstane stát. Je to Samovo osobní rozhodnutí.”

Zdroje:
tmz.com